Gebakken Aardappelen met Rozemarijn, Ui en Spek
Ingrediënten
- 500 gr. aardappelen geschild
- 1 grote ui grof gesnipperd
- 2 el. olijfolie
- 100 gr. mager gerookt spek in blokjes
- 1 teentje knoflook geperst
- ½ el. rozemarijn fijngehakt
- Zout naar smaak
- Versgemalen peper naar smaak
Instructies
- Kook de geschilde aardappelen bijna gaar in kokend water, ongeveer 9 minuten.
- Giet de aardappelen af en laat ze lichtjes afkoelen.
- Snijd ze vervolgens in blokjes van ongeveer 2 x 2 cm.
- Verhit de olijfolie in een grote koekenpan met een dikke bodem.
- Bak de blokjes mager gerookt spek in de hete olie, regelmatig omscheppend, totdat ze beginnen te kleuren.
- Voeg de aardappelblokjes toe aan de pan en bak ze al omscheppend rondom goudbruin.
- Laat de grof gesnipperde ui nog ongeveer 5 minuten meebakken.
- Voeg het geperste teentje knoflook toe, bestrooi met fijngehakte rozemarijn, zout en peper naar smaak, en laat alles al omscheppend nog circa 1 minuut bakken.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer de gebakken aardappelen met rozemarijn, ui en spek direct. Dit gerecht is heerlijk in combinatie met sla en bijvoorbeeld biefstuk of een tartaartje. Geniet ervan!