Gestoofde Aardappelen
Ingrediënten
- 500 gr aardappelen geschild en in enkele malen doorgesneden
- 2 uien fijn gesneden
- Olie om te bakken
- 1 paprika in stukken gesneden
- 1 blikje tomatenpuree
- 1 mespunt basilicum
- Paprikapoeder naar smaak
- 2 dl bouillon
- 1 el bloem aangemengd met water
- Verse peterselie gehakt
Instructies
- Schil de aardappelen, was ze en snijd ze enkele malen door.
- Verhit wat olie in een pan en fruit de fijn gesneden uien tot ze zacht zijn.
- Voeg de aardappelen en de stukken paprika toe en bak deze kort mee.
- Voeg de tomatenpuree, basilicum, paprikapoeder en bouillon toe.
- Laat het geheel sudderen tot de aardappelen gaar zijn.
- Bind het vocht in de pan door de aangemengde bloem toe te voegen en goed te roeren.
- Laat het nog even pruttelen tot de saus iets dikker wordt.
- Strooi verse gehakte peterselie over het gerecht.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer de gestoofde aardappelen direct. Dit gerecht is lekker in combinatie met verse bladgroenten. Geniet ervan!