Gestoofde Aardappelen

Gestoofde Aardappelen

Porties: 2 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 gr aardappelen geschild en in enkele malen doorgesneden
  • 2 uien fijn gesneden
  • Olie om te bakken
  • 1 paprika in stukken gesneden
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 1 mespunt basilicum
  • Paprikapoeder naar smaak
  • 2 dl bouillon
  • 1 el bloem aangemengd met water
  • Verse peterselie gehakt

Instructies

  • Schil de aardappelen, was ze en snijd ze enkele malen door.
  • Verhit wat olie in een pan en fruit de fijn gesneden uien tot ze zacht zijn.
  • Voeg de aardappelen en de stukken paprika toe en bak deze kort mee.
  • Voeg de tomatenpuree, basilicum, paprikapoeder en bouillon toe.
  • Laat het geheel sudderen tot de aardappelen gaar zijn.
  • Bind het vocht in de pan door de aangemengde bloem toe te voegen en goed te roeren.
  • Laat het nog even pruttelen tot de saus iets dikker wordt.
  • Strooi verse gehakte peterselie over het gerecht.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer de gestoofde aardappelen direct. Dit gerecht is lekker in combinatie met verse bladgroenten. Geniet ervan!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Groenten