Aardappelen in Knoflook en Olie uit de Oven
Ingrediënten
- Vastkokende aardappelen
- Tenen knoflook ongepeld
- 1 takje rozemarijn
- Olijfolie eerste persing
Instructies
- Schil de vastkokende aardappelen en snijd ze in stukken.
- Leg de aardappelstukken in een ovenschaal.
- Verdeel naar smaak hele, ongepelde tenen knoflook over de aardappelen.
- Ris de blaadjes van een takje rozemarijn en strooi deze over de aardappelen.
- Overgiet de schotel rijkelijk met een goede olijfolie (eerste persing).
- Zet het gerecht in een matig warme oven op 175°C en bak het ongeveer 45 minuten.
- Schep af en toe om.
- De knoflook wordt hierdoor boterzacht; je kunt de teentjes uit de schil halen.
- De olie neemt ook een heerlijke knoflooksmaak aan.
Notities / Tips / Wijnadvies
Voeg voor een variatie stukken kip toe aan het gerecht voordat je het in de oven zet. De kip neemt dan de smaken van knoflook en rozemarijn op, wat een heerlijke toevoeging is.
Serveer dit gerecht als bijgerecht of geniet ervan als een eenvoudige en smaakvolle maaltijd.
Serveer dit gerecht als bijgerecht of geniet ervan als een eenvoudige en smaakvolle maaltijd.