Aardappelen in roomsaus
Ingrediënten
- 1 kg geschrapte krielaardappeltjes
- 25 g boter of margarine
- 25 g bloem
- 3 dl kruidenbouillon
- 1 dl room culinair
- Citroensap
- 1 el droge witte wijn
- Vers gemalen peper
- 3 volle el geknipte dille
Instructies
- Kook de krielaardappeltjes in weinig water met wat zout totdat ze beetgaar zijn.
- Giet af en houd ze warm.
- Smelt de boter in een pan, voeg de bloem toe en roer tot een slap deegballetje dat van de wanden en de bodem van de pan loslaat.
- Voeg de helft van de warme bouillon toe en roer de massa glad.
- Voeg de rest van de bouillon toe en klop tot een gladde saus ontstaat.
- Roer de room los met een lepel hete saus, voeg dit papje straalsgewijs toe aan de saus en klop door.
- Breng de saus op smaak met citroensap, witte wijn en peper.
- Roer de geknipte dille door de saus en warm de gekookte aardappeltjes erin mee.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer deze heerlijke aardappelen in romige saus met gegrilde zalm en peultjes voor een smaakvolle maaltijd.