Aardappelen met champignons in de oven

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 800 g aardappelen vastkokende
  • 500 g champignons (bruine of mengsel van verse bospaddestoelen)
  • 1 citroen
  • 1 bosje platte peterselie
  • 4 teentjes knoflook facultatief
  • 50 g Pecorino geraspt of parmezaan (verse)
  • 50 g paneermeel of fijn oud brood
  • 8 el olijfolie
  • peper uit de molen
  • zout

Instructies

  • Aardappelen schillen en in plakjes snijden van ½ cm dik.
  • Champignons afborstelen en steeltjes bijsnijden (niet wassen, als het toch moet, even afspoelen en afdrogen met keukenpapier)
  • Champignons in schijfjes snijden van ½ cm en besprenkelen met het sap van de citroen.
  • Peterselieblaadjes (zonder de stengel) in reepjes snijden.
  • Mengen met de geraspte kaas, paneermeel en de fijn geplette knoflookteentjes.
  • Oven verwarm tot 175 graden.
  • Vuurvaste schaal insmeren met olijfolie
  • Afwisselend een laag aardappelen en een laag champignons leggen.
  • Telkens besprenkelen met olijfolie en het peterselie kaasmengsel.
  • Kruiden met peper en zout.
  • Schotel 1 uur in de oven zetten.
  • De bovenkant mag mooi krokant zijn (geregeld nakijken).

Notities / Tips / Wijnadvies

Deze aardappel-schotel is lekker met stoofvlees met een zacht smakend sausje.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Groenten / Ovenschotel
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch