Aardappelen met champignons in de oven
Ingrediënten
Instructies
- Aardappelen schillen en in plakjes snijden van ½ cm dik.
- Champignons afborstelen en steeltjes bijsnijden (niet wassen, als het toch moet, even afspoelen en afdrogen met keukenpapier)
- Champignons in schijfjes snijden van ½ cm en besprenkelen met het sap van de citroen.
- Peterselieblaadjes (zonder de stengel) in reepjes snijden.
- Mengen met de geraspte kaas, paneermeel en de fijn geplette knoflookteentjes.
- Oven verwarm tot 175 graden.
- Vuurvaste schaal insmeren met olijfolie
- Afwisselend een laag aardappelen en een laag champignons leggen.
- Telkens besprenkelen met olijfolie en het peterselie kaasmengsel.
- Kruiden met peper en zout.
- Schotel 1 uur in de oven zetten.
- De bovenkant mag mooi krokant zijn (geregeld nakijken).
Notities / Tips / Wijnadvies
Deze aardappel-schotel is lekker met stoofvlees met een zacht smakend sausje.