Aardappelen met knoflook uit de oven

Porties: 1 persoon
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 middelgrote aardappelen
  • 2 tenen knoflook
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 mespunt karwijzaadjes
  • ¼ theelepel rozemarijn
  • Zout naar smaak

Instructies

  • Was en schil de aardappelen en halveer ze overlangs.
  • Pel de knoflooktenen en maak ze fijn in een kom.
  • Roer de olijfolie door de fijngemaakte knoflook en breng dit mengsel op smaak met karwijzaadjes en rozemarijn.
  • Bestrijk de snijvlakken van de aardappelen met het knoflookmengsel en strooi er wat zout over.
  • Leg de aardappelen in een ovenschaal.
  • Bak ze in 30-40 minuten in een voorverwarmde oven op 200°C gaar.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer deze heerlijke aardappelen met knoflook als bijgerecht bij vlees, vis of groenten. Ze hebben een knapperige buitenkant en een zachte binnenkant met de heerlijke smaak van knoflook en kruiden. Geniet ervan!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Groenten / Ovenschotel
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch