Aardappelen met tuinkerskwark

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1200 gr aardappelen
  • Zout
  • 400 gr paprika’s rood, groen en geel
  • 500 gr magere kwark
  • liter slagroom
  • 200 gr zure room
  • 2 bakjes tuinkers
  • Peper naar smaak
  • Paprikapoeder naar smaak

Instructies

  • Was de aardappelen goed, kook ze gedurende 10 minuten in gezouten water en wikkel iedere aardappel afzonderlijk in aluminiumfolie.
  • Verwarm de oven voor op 200°C en laat de aardappelen daarin in 30-35 minuten gaar worden.
  • Halveer de paprika’s, verwijder de zaadlijsten, was ze en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.
  • Roer de kwark los met de slagroom en de zure room, en voeg de paprikablokjes toe aan dit mengsel.
  • Knip de blaadjes tuinkers van de steeltjes en roer deze ook door de saus.
  • Houd enkele blaadjes apart voor de garnering.
  • Breng de kwarksaus op smaak met zout, peper en paprikapoeder.
  • Neem de aardappelen uit de oven, snijd ze kruisgewijs in en druk ze enigszins open.

Notities / Tips / Wijnadvies

Bestrooi de kwarksaus met de achtergehouden tuinkers en serveer de saus bij de aardappelen.
Deze heerlijke aardappelen met tuinkerskwark zijn een smaakvolle en kleurrijke toevoeging aan je maaltijd. Geniet ervan!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Groenten / Zuivel
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch