Kleine, goudbruine aardappelflensjes, gegarneerd met knapperige reepjes rauwe ham, geserveerd op een bord in een lichte, gezellige keuken. Er is een beetje crème fraîche bij voor dippen. De natuurlijke verlichting benadrukt de luchtige textuur en warme uitstraling van de flensjes.

Aardappelflensjes met Knapperige Ham

Heerlijke aardappelflensjes met een knapperige hamtopping, perfect als bijgerecht voor een gezellig diner.
Porties: 8 personen
(plus 1 uur afkoelen) 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 250 g aardappelen geschild
  • ¼ liter melk
  • 2 eetlepels bloem
  • Zout naar smaak
  • 2 eieren
  • 2 eiwitten
  • 1 eetlepel crème fraîche
  • Boter voor het bakken
  • 50 g rauwe ham in reepjes

Instructies

  • Kook de aardappelen in weinig water met zout gedurende 20 minuten, of totdat ze gaar zijn.
  • Stamp de gekookte aardappelen fijn en meng de melk erdoor.
  • Laat het mengsel 1 uur afkoelen.
  • Roer de bloem, zout, eieren, eiwitten en crème fraîche door het afgekoelde aardappelmengsel totdat je een stevig flensjesbeslag hebt.
  • Bak kleine flensjes (doorsnede 6 cm) in een koekenpan met boter.
  • Bak de reepjes rauwe ham knapperig in 1/2 eetlepel boter.
  • Strooi de knapperige rauwe ham over de flensjes voor het serveren.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer deze heerlijke aardappelflensjes als smaakvol bijgerecht voor een gezellig diner met vrienden of familie!
Wijnadvies
Deze aardappelflensjes gaan goed samen met een frisse witte wijn zoals een Chardonnay of een Sauvignon Blanc, die de rijke smaken van de ham en het zachte beslag aanvult.

Voedingswaarden

Calories: 210 kcal | koolhydraten: 28 g | Protein: 9 g | Vet: 8 g | Zout: 450 mg | Sugar: 3 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Groenten / Varkensvlees
Land van herkomst Nederland
Extra aanwijzing Herfst / Winter
Feestdagen etc Kerst