Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
Instructies
- Kook de aardappelen in de schil gaar.
- Schil de aardappelen terwijl ze nog heet zijn en pureer ze.
- Roer het losgeklopte ei, eventueel een mespuntje nootmuskaat, zout, peper en de helft van de bloem door de aardappelpuree.
- Voeg zoveel bloem toe tot je een zachte, gladde en iets kleverige massa hebt.
- Vorm van dit mengsel rollen met een doorsnede van 2 cm en laat ze afgedekt in de koelkast ± 1 uur opstijven.
- Snijd de rollen in stukjes van 2 cm.
- Duw elk stukje met je duim zachtjes over de tanden van een vork, zodat de gnocchi aan de kant van de duim hol wordt en aan de kant van de vork bol en geribbeld.
- Laat een aantal gnocchi in ruim kokend water met zout glijden en pocheer ze tot ze boven komen drijven.
- Leg de gnocchi op een warme schaal en serveer ze met pesto.
Notities / Tips / Wijnadvies
Geniet van deze zelfgemaakte aardappelgnocchi met de heerlijke smaak van pesto!