Aardappelgratin met Gruyère en Tijm

Deze romige en smaakvolle aardappelgratin met Gruyère en tijm is een heerlijk bijgerecht dat de perfecte aanvulling vormt op je feestelijke kerstdiner.
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 kg aardappelen geschild en in dunne plakjes gesneden
  • 200 g Gruyère kaas geraspt
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • 500 ml slagroom
  • 1 kopje melk
  • Verse tijmblaadjes
  • Zout en zwarte peper naar smaak
  • Boter voor het invetten van de ovenschaal

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Vet een ovenschaal in met boter.
  • Leg een laagje aardappelplakjes in de ovenschaal, bestrooi met een deel van de geraspte Gruyère en gehakte knoflook.
  • Herhaal dit tot alle aardappelen zijn gebruikt.
  • Meng de slagroom en melk in een kom, voeg verse tijmblaadjes toe, en breng op smaak met zout en zwarte peper.
  • Giet het roommengsel gelijkmatig over de aardappelen in de ovenschaal.
  • Bestrooi de bovenkant met de resterende Gruyère kaas.
  • Bak de aardappelgratin in de voorverwarmde oven gedurende 45-60 minuten, of totdat de bovenkant goudbruin en de aardappelen gaar zijn.
  • Laat de aardappelgratin enkele minuten rusten voordat je hem aansnijdt.
  • Garneer met extra verse tijmblaadjes voor een mooie presentatie.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer de aardappelgratin als een overheerlijk bijgerecht bij je kerstdiner.
Deze Aardappelgratin met Gruyère en Tijm is een comfortabel en smaakvol gerecht dat de perfecte balans tussen romigheid en kruidigheid biedt. Het zal zeker een favoriet zijn bij je gasten tijdens het feestelijke diner.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Kaas / Ovenschotel
Feestdagen etc Kerst