Aardappelkaaskoekjes

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 750 gr aardappelen geschilde
  • zout
  • peper
  • 50 gr boter
  • 2 uien schoongemaakte en kleingesneden
  • 250 gr belegen kaas grof geraspte
  • 1 dl olijfolie of zonnebloemolie

Instructies

  • Kook de aardappelen in een pan water met wat zout in ca 20 minuten gaar.
  • Giet ze af en pureer ze in een foodprocessor of stamp ze fijn met een pureestamper.
  • Verhit de olie in een pan en fruit hierin de kleingesneden uien ca 5 minuten tot ze zacht, maar
  • niet bruin zijn.
  • Voeg de gefruite uien en de geraspte kaas aan de aardappelpuree toe en roer alles goed dooreen.
  • Vorm van het pureemengsel 12 platte koekjes.
  • Verhit de olie in een grote koekenpan en bak hierin de aardappelkaaskoekjes aan weerskanten
  • mooi bruin.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer de aardappelkaaskoekjes warm.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Groenten
Land van herkomst America