Aardappelpannenkoeken

Porties: 10 stuks
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 kg vastkokende aardappels
  • 3 eieren
  • Zout
  • Peper
  • 1 pak meergranen pannenkoekbeslag
  • 9 deciliter melk
  • deciliter olie

Instructies

  • Schil en was de aardappels.
  • Kook ze in een pan met weinig water gaar in ongeveer 20 minuten.
  • Giet de aardappels af, spoel ze af onder koud water en laat ze ongeveer 10 minuten iets afkoelen.
  • Rasp de aardappels boven een kom.
  • Breek 1 ei en meng dit met zout en peper door de geraspte aardappels.
  • Maak het pannenkoekbeslag volgens de gebruiksaanwijzing met melk en de rest van de eieren.
  • Verhit ongeveer 1½ eetlepel olie in een koekenpan.
  • Schenk wat pannenkoekbeslag in de pan zodat de bodem bedekt is.
  • Bedek het beslag direct met een laagje geraspte aardappel.
  • Als de onderkant bruin is, keer dan de pannenkoek en bak de andere zijde op middelhoog vuur bruin en knapperig.
  • Herhaal dit proces totdat al het beslag en de aardappelrasp op is.
  • Serveer de aardappelpannenkoeken direct met honing of stroop.

Voedingswaarden

Calories: 250 kcal | koolhydraten: 30 g | Protein: 7 g | Vet: 11 g | Zout: 0.8 mg | Sugar: 2 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hartige taart / Hoofdgerechten / Pannenkoeken
Land van herkomst Nederland
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch