Aardappelpizza: De Italiaans-Hollandse Fusie

Dunne pizza met aardappelschijfjes, mozzarella, rode ui en rozemarijn op houten tafel met pizzasnijder.

Aardappelpizza: De Italiaans-Hollandse Fusie

Bent u de traditionele deegbodem zat? Dan is dit Aardappelpizza recept uw culinaire redder! We hebben de Italiaanse klassieker een Hollandse draai gegeven door de bodem te vervangen door knapperige aardappelplakjes. Het is het perfecte huwelijk tussen comfort food en Italiaanse passie. Met gesmolten mozzarella, pittige olijven en ham, is dit de warmste, meest verrassende lunch of snelle avondmaaltijd die u in tijden heeft gehad. Het is de aardappel die eindelijk zijn ware roeping vindt: een platform voor pure la dolce vita-smaak!
Porties: 4
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
kostprijs per persoon € 3,50 per portie (indicatie)
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 zakje Geribbelde aardappelplakjes koelvitrine
  • 3 el Olijfolie of zonnebloemolie Geschat
  • 4 plakken Ham
  • 3 stuks Tomaten
  • ¼ stuk Paprika
  • 75 g Geraspte mozzarella Geschat
  • 1 tl Pizzakruiden
  • Peper Naar smaak
  • 40 g Met piment gevulde olijven Geschat

Instructies

De Aardappelbodem Bereiden

  • De aardappelplakjes uitspreiden op een met olie ingevette bakplaat (of gebruik bakpapier).
  • Bestrijk de aardappelplakjes zelf ook met olie.
  • Plaats ze onder een hete grill en laat ze aan beide kanten in 20 minuten goudbruin worden.

De Topping Assembleren

  • Snijd ondertussen de ham in reepjes.
  • Snijd de tomaten in plakken en de paprika in blokjes.
  • Snijd de met piment gevulde olijven in plakjes.

De Aardappelpizza Afmaken

  • Verdeel de ham, tomaten en paprika over de aardappelbodem.
  • Bestrooi het geheel met de geraspte mozzarella, de pizzakruiden, peper en de plakjes olijven.
  • Zet de aardappelpizza nog 5 minuten onder de grill, zodat de kaas smelt en lichtbruin kleurt.
  • Lekker als warme lunch of snel hoofdgerecht.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Serveer deze aardappelpizza met een scheutje pikante olijfolie en wat verse rucola die na het grillen wordt toegevoegd. De warme aardappel en de koele, pittige rucola geven een heerlijk contrast.
Wijnadvies:
Bij een lichte, maar smaakvolle pizza-variant met ham, tomaten en gesmolten mozzarella zoeken we naar een rode wijn die niet te zwaar is, zodat hij de aardappelbodem niet platdrukt. We willen iets Italiaans, maar wel met de speelse elegantie van de aardappelpizza. Kies een lichte, fruitige rode wijn, zoals een jonge, frisse Pinot Noir. Met zijn lichte body, zachte tannines en heldere tonen van kers en rode bessen, vormt hij een perfecte brug tussen de zoute ham en de zoetzure tomaat. De zuurgraad van de wijn snijdt door de gesmolten mozzarella heen en maakt elke hap fris. Mocht u geen Pinot Noir in huis hebben, dan is een droge, fruitige rosé ook een uitstekende undercover partner.

Voedingswaarden

Calories: 480 kcal | koolhydraten: 35 g | Protein: 20 g | Vet: 28 g | Zout: 1.2 g | Sugar: 4 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Hoofdgerechten / Lunch / Pizza / Varkensvlees
Land van herkomst Italië
Jaargetijde: Alle Jaargetijden