Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 650 g kruimige aardappels
- 1 theelepel zout
- 2 eetlepel olijfolie
- 50 - 100 g tarwebloem
voor de afwerking
- 600 g tomaten stevige
- ½ - 1 theelepel zout
- 10 - 12 Ansjovis filets uit blik
- 100 g zwarte olijven
- 200 g mozzarella
- 2 teentjes knoflook
- zwarte peper
- 1 eetlepel oregano
- 2 eetlepel olijfolie en wat extra voor de bakvorm
Instructies
- De aardappels in de schil gaar koken.
- Afgieten en schillen als ze nog warm zijn.
- Door een zeef drukken.
- Zout en olie erdoor mengen en laten afkoelen.
- Intussen voor de afwerking de tomaten even in kokend water dompelen, pellen, ontpitten en in stukjes snijden.
- De stukjes in een zeef doen en er wat zout over strooien.
- Laten uitlekken.
- De ansjovisfilets afspoelen, afdrogen en in de lengte in reepjes snijden.
- De olijven ontpitten.
- De kaas in stukjes snijden.
- De oven voorverwarmen op 200°C.
- Een pizzavorm (28 cm) invetten met olie.
- Zoveel gezeefde bloem door de koude aardappelmassa kneden dat de massa niet meer kleeft.
- De massa mag echter niet te vast en droog worden.
- Het deeg in de vorm uitdrukken en rondom een rand vormen.
- De knoflook pellen en uitpersen.
- Door de tomaten mengen.
- Het tomatenmengsel, de ansjovis en de olijven over de aardappelmassa verdelen.
- Op smaak brengen met peper.
- Kaas en oregano erover strooien en besprenkelen met olijfolie.
- Onder in de oven ± 40 minuten bakken.