Aardappelpuree met kolen en spek

Porties: 4 stuks
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 kg aardappels geschilde
  • 1 kg savooiekool of krulkool
  • 150 gr spek
  • boter
  • ¼ liter melk
  • peper
  • zout
  • muskaatnoot
  • broodkruim

Instructies

  • Kook de aardappelen gaar, giet ze af en laat ze
  • op het fornuis goed drogen. Verwarm de melk met de boter, meng dit door de aardappelen en maak er een smeuïge puree van.
  • Snijd de kolen in reepjes en kook ze in licht gezouten water gaar.
  • Spoel ze in een vergiet goed met koud water af.
  • Snijd het spek in dunne en fijne reepjes en
  • stoof die in hete boter aan. Doe er dan de kolen bij en kruid met peper, zout en muskaatnoot.
  • Meng de aangestoofde kolen door de puree en roer
  • eens krachtig door het mengsel.
  • Beboter een ovenschotel en vul die op met de 'stoemp'.
  • Bestrooi het gerecht met broodkruim en klontjes boter en laat het in een oven van 180°C korsten.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerecht / Varkensvlees / Vlees
Land van herkomst België