Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 1 kg kruimig kokende aardappelen geschild en in stukken
- zout
- ½ eetlepel(s) olijfolie traditioneel
- 4 plakjes rauwe ham bijv. Coburgerham
- 125 g shii-take in plakjes
- 3 eetlepel(s) olijfolie extra vierge
- 2 eetlepel(s) dragonazijn van witte wijn Carbonel
- 2 bosuien in ringetjes
- 4 eetlepel(s) peterselie geknipt
- peper
Instructies
- Kook de aardappelen in water met zout in ± 20 minuten gaar.
- Verhit intussen de olijfolie traditioneel en bak de plakjes ham knapperig uit.neem ze uit de pan.
- Bak de paddestoelen op een hoog vuur in ± 3 minuten bruin.
- Klop een dressing van de olijfolie extra vierge, de azijn, de bosui, de peterselie en peper en zout naar smaak.
- Giet de aardappelen af, vang 1 dl van het kookvocht op en pureer de aardappelen met een pureeknijper of stamp ze fijn.
- Klop met een houten lepel zoveel van het kookvocht erdoor totdat een smeuïge puree ontstaat.
- Schep de puree in een berg op een schaal.
- Verdeel de paddestoelen erover en schenk de dressing erover.
- Leg de plakjes ham er tegenaan en serveer direct.