Aardappelroosjes met rozemarijn
(kan ook met courgette)
Equipment
- of
- Kaasschaaf
- muffinvorm
Ingrediënten
- 4 middelgrote aardappels
- 30 gram boter gesmolten + om in te vetten
- Snuf zeezout
- Snuf zwarte peper
- Snuf gedroogde rozemarijn
Instructies
- Verwarm de oven op 200 graden.
- Vet de muffinvorm in met boter.
- Was de aardappels maar laat de schil er om.
- Snijd de aardappels in hele dunne plakjes met een mandoline.
- Doe de aardappelplakjes in een kom en voeg de boter toe en schep om zodat alle aardappeltjes goed bedekt zijn.
- Neem een stuk of 12 tot 15 aardappelschijfjes en leg deze over de helft op elkaar in een lange rij.
- Bestrooi met een beetje peper, zout en rozemarijn.
- Begin aan de zijde van het onderste plakje aardappel en rol voorzichtig op.
- Houd alles goed bij elkaar met je vingers.
- Doe de aardappelroosjes in de muffinvormpjes.
- Bak ze ongeveer 35 minuten in de oven.
- Laat ze een paar minuten afkoelen voor je ze uit de vormpjes haalt.