Aardappelsalade met Spekjes en Paprikadressing

Porties: 2
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • wit keukenpapier,
  • magnetronschaal inhoud ca. 1,1/2 liter

Ingrediënten

  • 3 plakjes ontbijtspek
  • 400 g vastkokende aardappels
  • 1 ½ eetlepel witte wijnazijn
  • 2 theelepels Zaanse mosterd
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel zoetzure paprikasalade
  • 2 bosuitjes
  • 1 takje basilicum zakje á 15 g
  • Zout
  • Versgemalen peper

Instructies

  • Leg een vel keukenpapier op een bord en spreid de plakjes spek erop uit.
  • Bedek met nog een vel keukenpapier.
  • Bak het spek knapperig in de magnetron gedurende ongeveer 1 1/2 à 2 minuten op vol vermogen (ongeveer 700 Watt).
  • Schil de aardappels, was ze en snijd ze in dunne plakjes.
  • Doe ze in een magnetronschaal en voeg 1/2 dl water toe.
  • Kook de aardappels afgedekt in de magnetron gedurende ongeveer 5 1/2 minuten op vol vermogen tot ze beetgaar zijn.
  • Giet de aardappels af en verwarm ze onafgedekt nog ongeveer 1 minuut op vol vermogen.
  • Klop in een schaal de witte wijnazijn, mosterd en olijfolie tot een dressing.
  • Snijd de paprikareepjes fijn.
  • Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in ringetjes.
  • Knip de basilicum fijn.
  • Roer de paprika, bosui en basilicum door de dressing.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Breek de plakjes spek in stukjes.
  • Giet de aardappels af, laat ze even uitdampen en schep ze door de dressing.
  • Strooi de stukjes spek eroverheen.
  • Serveer de aardappelsalade met gegrild vlees.

Notities / Tips / Wijnadvies

Deze salade past perfect bij gegrilde gerechten zoals een sappige steak of een stuk gegrilde kip.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Salade / Varkensvlees