Aardappelsalade met Spekjes en Paprikadressing
Equipment
- wit keukenpapier,
- magnetronschaal inhoud ca. 1,1/2 liter
Ingrediënten
- 3 plakjes ontbijtspek
- 400 g vastkokende aardappels
- 1 ½ eetlepel witte wijnazijn
- 2 theelepels Zaanse mosterd
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel zoetzure paprikasalade
- 2 bosuitjes
- 1 takje basilicum zakje á 15 g
- Zout
- Versgemalen peper
Instructies
- Leg een vel keukenpapier op een bord en spreid de plakjes spek erop uit.
- Bedek met nog een vel keukenpapier.
- Bak het spek knapperig in de magnetron gedurende ongeveer 1 1/2 à 2 minuten op vol vermogen (ongeveer 700 Watt).
- Schil de aardappels, was ze en snijd ze in dunne plakjes.
- Doe ze in een magnetronschaal en voeg 1/2 dl water toe.
- Kook de aardappels afgedekt in de magnetron gedurende ongeveer 5 1/2 minuten op vol vermogen tot ze beetgaar zijn.
- Giet de aardappels af en verwarm ze onafgedekt nog ongeveer 1 minuut op vol vermogen.
- Klop in een schaal de witte wijnazijn, mosterd en olijfolie tot een dressing.
- Snijd de paprikareepjes fijn.
- Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in ringetjes.
- Knip de basilicum fijn.
- Roer de paprika, bosui en basilicum door de dressing.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Breek de plakjes spek in stukjes.
- Giet de aardappels af, laat ze even uitdampen en schep ze door de dressing.
- Strooi de stukjes spek eroverheen.
- Serveer de aardappelsalade met gegrild vlees.
Notities / Tips / Wijnadvies
Deze salade past perfect bij gegrilde gerechten zoals een sappige steak of een stuk gegrilde kip.