Een levendige en kleurrijke presentatie van Amerikaanse aardappelsalade, met een mix van blokjes aardappelen, appels, maïs, komkommer, groene en rode paprika, augurkjes, tomaten, uien en zilveruitjes. De salade is gegarneerd met verse peterselie en geserveerd in een casual, familiebowl. De keukenomgeving bevat verse ingrediënten zoals jalapeño's, limoenen en kruiden, met een heldere en uitnodigende decoratie die een feestelijke eetsfeer oproept.

Aardappelsalade op Amerikaanse Wijze

Een frisse en pittige Amerikaanse aardappelsalade, ideaal voor een zomerse barbecue of picknick.
Porties: 4
Bereidingstijd: 50 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • grote kom
  • scherp mes
  • kookpan
  • Ingrediënten:

Ingrediënten

  • 1 kg geschilde aardappelen in blokjes
  • 1 liter kruidenbouillon tablet
  • 3 geschilde appels in stukjes
  • 1 blikje maïskorrels 250 g, uitgelekt
  • 1 kleine komkommer in blokjes
  • 1 groene paprika in blokjes
  • 1 rode paprika in blokjes
  • 5 augurkjes in blokjes
  • 2 tomaten in blokjes
  • 1 gesnipperde ui
  • 4 eetlepels kleine zilveruitjes
  • 1 eetlepel olie
  • 2 eetlepels azijn
  • 2 eetlepels yoghurt
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 4 eetlepels tacosaus
  • Sap van 1 limoen
  • 1 theelepel kappertjes
  • 2 fijngesneden jalapeñopepers zonder zaadjes
  • Zout en peper
  • 1 theelepel gedroogde basilicum
  • 2 uitgeperste teentjes knoflook
  • 2 eetlepels fijngesneden peterselie

Instructies

  • Kook de aardappelen in de bouillon in circa 20 minuten gaar en laat ze uitlekken.
  • Meng de gekookte aardappelblokjes met appel, maïs, komkommer, groene en rode paprika, augurkjes, tomaten, ui en zilveruitjes in een grote kom.
  • Voor de dressing: Roer olie, azijn, yoghurt, mayonaise, tacosaus, limoensap, kappertjes, jalapeñopepers, zout, peper, basilicum en knoflook door elkaar.
  • Schep de dressing door de salade en laat circa 30 minuten intrekken voor optimale smaak.
  • Garneer de salade met de fijngesneden peterselie.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:
Een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Verdejo vormt een heerlijke combinatie met de pittige en fruitige tonen van de salade.

Voedingswaarden

Calories: 220 kcal | koolhydraten: 35 g | Protein: 5 g | Vet: 8 g | Zout: 1.2 g | Sugar: 7 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Groenten
Land van herkomst America
Jaargetijde: Zomer
Geschikt voor Dieët: Flexitarisch
Feestdagen etc Picknick