Aardappelsalade op Amerikaanse Wijze
Een frisse en pittige Amerikaanse aardappelsalade, ideaal voor een zomerse barbecue of picknick.
Equipment
- grote kom
- scherp mes
- kookpan
- Ingrediënten:
Ingrediënten
- 1 kg geschilde aardappelen in blokjes
- 1 liter kruidenbouillon tablet
- 3 geschilde appels in stukjes
- 1 blikje maïskorrels 250 g, uitgelekt
- 1 kleine komkommer in blokjes
- 1 groene paprika in blokjes
- 1 rode paprika in blokjes
- 5 augurkjes in blokjes
- 2 tomaten in blokjes
- 1 gesnipperde ui
- 4 eetlepels kleine zilveruitjes
- 1 eetlepel olie
- 2 eetlepels azijn
- 2 eetlepels yoghurt
- 2 eetlepels mayonaise
- 4 eetlepels tacosaus
- Sap van 1 limoen
- 1 theelepel kappertjes
- 2 fijngesneden jalapeñopepers zonder zaadjes
- Zout en peper
- 1 theelepel gedroogde basilicum
- 2 uitgeperste teentjes knoflook
- 2 eetlepels fijngesneden peterselie
Instructies
- Kook de aardappelen in de bouillon in circa 20 minuten gaar en laat ze uitlekken.
- Meng de gekookte aardappelblokjes met appel, maïs, komkommer, groene en rode paprika, augurkjes, tomaten, ui en zilveruitjes in een grote kom.
- Voor de dressing: Roer olie, azijn, yoghurt, mayonaise, tacosaus, limoensap, kappertjes, jalapeñopepers, zout, peper, basilicum en knoflook door elkaar.
- Schep de dressing door de salade en laat circa 30 minuten intrekken voor optimale smaak.
- Garneer de salade met de fijngesneden peterselie.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Verdejo vormt een heerlijke combinatie met de pittige en fruitige tonen van de salade.
Voedingswaarden
Calories: 220 kcal | koolhydraten: 35 g | Protein: 5 g | Vet: 8 g | Zout: 1.2 g | Sugar: 7 g