Aardappelsoep met basilicum en bosui
Allerhande 2006
Ingrediënten
- 250 g kruimige aardappels
- 3 bosuitjes in ringetjes
- 30 gr verse basilicum
- 3 eetlepels croutons kant-en-klaar
- 15 g boter
- 2 tabletten kippenbouillon
- 1 ei
- nootmuskaat
Instructies
- Schil de aardappels en snijd ze in kleine blokjes.
- Smelt de boter in een soeppan, schep de aardappelblokjes en het groene deel van de
- bosuitjes erdoor en smoor alles 5 minuten op zacht vuur.
- Verkruimel de bouillontabletten boven het aardappelmengsel en schenk er 1 l water bij.
- Breng al roerend aan de kook en laat de soep 10-15 minuten zachtjes koken.
- Kook intussen het ei in 8 minuten hard.
- Laat het schrikken onder koud stromend water en haal de schaal eraf.
- Prak het ei in een diep bord, zodat een fijn eikruim ontstaat.
- Neem de pan van het vuur.
- Roer de basilicum door de soep en pureer het geheel met een staafmixer tot een
- lichtgebonden, lichtgroene soep.
- Breng de soep op smaak met peper en nootmuskaat.
- Schep de aardappelsoep in vier diepe borden en strooi er wat croutons en bosui en tot slot
- het eikruim over.