Aardappelsoep met basilicum en bosui

Allerhande 2006
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 250 g kruimige aardappels
  • 3 bosuitjes in ringetjes
  • 30 gr verse basilicum
  • 3 eetlepels croutons kant-en-klaar
  • 15 g boter
  • 2 tabletten kippenbouillon
  • 1 ei
  • nootmuskaat

Instructies

  • Schil de aardappels en snijd ze in kleine blokjes.
  • Smelt de boter in een soeppan, schep de aardappelblokjes en het groene deel van de
  • bosuitjes erdoor en smoor alles 5 minuten op zacht vuur.
  • Verkruimel de bouillontabletten boven het aardappelmengsel en schenk er 1 l water bij.
  • Breng al roerend aan de kook en laat de soep 10-15 minuten zachtjes koken.
  • Kook intussen het ei in 8 minuten hard.
  • Laat het schrikken onder koud stromend water en haal de schaal eraf.
  • Prak het ei in een diep bord, zodat een fijn eikruim ontstaat.
  • Neem de pan van het vuur.
  • Roer de basilicum door de soep en pureer het geheel met een staafmixer tot een
  • lichtgebonden, lichtgroene soep.
  • Breng de soep op smaak met peper en nootmuskaat.
  • Schep de aardappelsoep in vier diepe borden en strooi er wat croutons en bosui en tot slot
  • het eikruim over.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Soep / Voorgerechten
Land van herkomst Nederland
Extra aanwijzing Snel te maken