Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingredients
- 25 g boter
- 1 ui gesnipperd
- 1 teentje knoflook gesnipperd
- 1 eetlepel kerriepoeder
- 75 g ontbijtspek snijvleeswaar, in reepjes
- 1 kippenbouillontablet
- 350 g kruimig kokende aardappelen geschild en in blokjes
- 1 blik kokosmelk à 400 ml
- 1 blik maïs à 300 g
- 1 dunne prei in dunne ringetjes
Instructions
- Verhit de boter in een soeppan en fruit de ui met de knoflook en het kerriepoeder al omscheppend 5 minuten op een halfhoog vuur.
- Bak de spekreepjes 3 minuten op een hoog vuur mee.
- Schep de aardappelblokjes erdoor en voeg ½ l heet water en de kokosmelk toe.
- Breng alles aan de kook en kook de aardappelblokjes in ± 15 minuten gaar.
- Pureer de soep met een staafmixer en breng hem op smaak met peper en zout.
- Schep de maïs en de prei erdoor en warm de soep nog 3 minuten op een hoog vuur door.