Aardappelsoep met zalm en Nederlande garnalen

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 grote aardappels geschild en in blokjes gesneden
  • 1 ui fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • 1 liter groentebouillon
  • 200 gram gerookte zalm in stukjes
  • 100 gram Nederlandse garnalen
  • 100 ml room
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Verse bieslook of peterselie voor garnering
  • Zout en peper naar smaak

Instructies

  • Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur.
  • Fruit de ui en knoflook tot ze zacht en licht goudbruin zijn.
  • Voeg de aardappelblokjes toe en bak ze een paar minuten mee.
  • Giet de groentebouillon erbij en breng aan de kook.
  • Laat het geheel sudderen tot de aardappels gaar zijn (ongeveer 15-20 minuten).
  • Pureer de soep met een staafmixer of in een blender tot een gladde consistentie.
  • Voeg de room toe en roer goed door.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Verdeel de soep over kommen.
  • Garneer met stukjes gerookte zalm, Nederlandse garnalen en verse bieslook of peterselie.

Serveertips:

  • Serveer de aardappelsoep met vers brood of stokbrood om te dippen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Soep / Vis / Zalm / Zeevruchten