Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
- Springvorm van 24 of 26 cm
Ingrediënten
- 800 gram aardappelschijfjes
- 500 gram half om half gehakt
- 200 gram prei
- 125 gram geraspte kaas
- 3 eieren
- 400 gram yoghurt
- 250 gram slagroom
- 125 gram champignons
- 1 paprika
- Peper en zout
- Snuf paprikapoeder of cayennepeper
Instructies
- Kook de aardappelschijfjes 5 minuutjes voor in een pan met water.
- Verhit een beetje olie in een grote koekenpan of wokpan en rul het gehakt hierin bruin.
- Voeg de paprika in stukjes toe en vervolgens ook de prei en champignons bak nog 5 minuutjes mee.
- Breng het mengsel op smaak met peper, zout en een flinke snuf paprikapoeder of voor een iets pittigere variant cayenne peper.
- Verwarm de oven op 200 graden.
- Klop de eieren met de yoghurt en slagroom los in een kom en roer hier de kaas door.
- Breng het mengsel op smaak met een snufje peper en zout.
- Verfrommel een stuk bakpapier en maak iets vochtig.
- Bekleed de vorm hiermee en verdeel de helft van de aardappelschijfjes over de bodem.
- Schep hier de helft van het gehaktmengsel over heen en schenk hier de helft van het eiermengsel over heen.
- Herhaal dit nogmaals met de aardappelschijfjes, gehakt en eindig met het eiermengsel.
- Zet de aardappeltaart ca 40 minuten in de oven.
- Laat een paar minuten afkoelen voordat je de springvorm verwijderd.