Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 10 plakjes bladerdeeg
- 20 g boter
- 100 g ontbijtspek in reepjes gesneden
- 2 sjalotten gesnipperd
- 300 g aardappelen in dunne plakken
- 4 eetlepels fijngesneden bieslook
- Zout en peper naar smaak
- 1 dl crème fraîche
- 1 losgeklopt ei voor het bestrijken
Instructies
- Rol 10 plakjes bladerdeeg uit tot een afmeting van 50 x 25 cm.
- Steek uit het deeg 4 cirkels van 10 cm doorsnede en 4 cirkels van 12 cm doorsnede.
- Bak het ontbijtspek in reepjes in 20 g boter gedurende 5 minuten.
- Voeg de gesnipperde sjalotten toe en bak ze samen met de dunne plakjes aardappelen gedurende 15 minuten.
- Voeg de fijngesneden bieslook, zout, peper en crème fraîche toe aan het mengsel.
- Verdeel het mengsel over de kleine deeg cirkels en bedek met de grote deeg cirkels.
- Druk de randen aan met een vork.
- Garneer de taartjes met deegresten, bestrijk met losgeklopt ei en bak ze 35-45 minuten in een oven op 200 °C.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer de aardappeltaartjes met gebakken paddenstoelen. Geniet ervan!