Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 1 kg krieltjes
- 600 g inktvis ringen
- 4 eetlepel(s) olijfolie
- 3 teentjes knoflook
- 2 dl visfond pot
- 2 dl droge witte wijn
- 2-3 draadjes saffraan
- 1 dl crême fraiche
- snufje peper
- 2 eetlepel(s) peterselie
- zout
Instructies
- Was de krieltjes en de inktvisringen en laat ze GOED uitlekken.
- Bak de krieltjes met de inktvis, al omscheppend, op hoog vuur in de olie.
- Pers de knoflook er boven uit.
- Voeg visfond, witte wijn, saffraan, peper en zout toe.
- Laat alles op een zacht vuur ca. 15 minuten stoven.
- Roer daarna de crême fraiche erdoor.
- Laat het geheel goed warm worden.
- Strooi op het laatste moment de gehakte peterselie erover.
- Serveren met b.v. een frisse tomatensalade