Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingredients
- 500 g aardappels vastkokende bijvoorbeeld Nicola
- 30 gram boter + extra boter om in te vetten
- 30 g Parmezaanse kaas geraspte
- 1 eetlepel(s) bieslook fijngeknipt
- peper
- zout
Instructions
- Rasp de aardappels fijn en laat ze in een zeef uitlekken.
- Doe de aardappels over in een schone theedoeken druk het overtollige vocht eruit.
- Smelt de boter en schep die met de kaas, het bieslook en peper en zout naar smaak door de aardappels.
- Verwarm de oven voor tot 200oC.
- Bekleed een bakblik met bakpapier.
- Verdeel het aardappelmengsel in 12 porties en schep de porties op het bakblik (leg ze niet te dicht tegen elkaar aan, bak ze desnoods in twee keer of gebruik meer bakblikken) en drukze uit tot platte koekjes (@ca. 11 cm).
- Bak de wafeltjesca. 5 minuten en keer ze meteen pannenkoekmes.
- Bak ze in nog ca. 4 minuten goudbruin en knapperig.
- Serveer de wafels lauwwarm of koud.