Aardbei-Rabarber Kruimeltaart met Noten
Geniet van deze heerlijke aardbei-rabarber kruimeltaart met een knapperige notencrumble. Perfect als dessert of bij de koffie!
Equipment
- mes
Ingrediënten
Vulling:
- 750 gram rabarber in stukken van ongeveer 5 centimeter
- 500 gram aardbeien
- 300 gram fructose
- Sap van 1 sinaasappel
- Rasp van 1 sinaasappel
- 80 gram maïzena
- Snufje peper
Crumble:
- 150 gram bloem
- 150 gram boter
- 4 cl ahornsiroop
- 4 cl honing
- Snufje zout
- 150 gram grof gehakte pecannoten walnoten of andere ongezouten noten
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
- Maak de vulling door de rabarber, aardbeien, fructose, maïzena, sinaasappelsap, sinaasappelrasp en een snufje peper in een kom te vermengen.
- Laat de vulling een uur rusten, zodat de smaken goed kunnen intrekken en de maïzena goed wordt vermengd.
- Bereid ondertussen de crumble.
- Meng de bloem, boter, ahornsiroop, honing en zout in een keukenmachine totdat er dikke klonters ontstaan.
- Voeg de grof gehakte noten met de hand toe aan het crumblemengsel.
- Vet een ovenschaal in en stort de vulling erin.
- Verdeel de crumble gelijkmatig over de vulling.
- Bedek de ovenschaal met aluminiumfolie en bak de taart 40 minuten in de oven.
- Verwijder daarna het folie en bak nog eens 15 minuten tot de bovenkant goudbruin en knapperig is.
- Serveer de taart warm en garneer eventueel met een beetje zure room.
Notities / Tips / Wijnadvies
Combineer met een zoete dessertwijn zoals een Moscato of een glas gekoelde champagne voor een feestelijke touch.
Voedingswaarden
Calories: 450 kcal | koolhydraten: 65 g | Protein: 5 g | Vet: 18 g | Zout: 0.5 mg | Sugar: 45 g