Aardbeien Custardtaartje

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
afkoelen 3 uur
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 250 g countrykoekjes
  • 40 g custardpoeder
  • 500 ml volle melk
  • Schil en sap van 1 limoen
  • 500 g aardbeien gewassen en schoongemaakt
  • 75 g boter
  • 6 eetlepels suiker

Instructies

  • Maal de koekjes fijn in de keukenmachine.
  • Smelt de boter en meng deze goed door de koekkruimels.
  • Bekleed een springvorm met een groot vel bakpapier en verdeel het koekjesmengsel gelijkmatig over de bodem.
  • Roer de suiker door het custardpoeder.
  • Verwarm de melk in een pan.
  • Klop het custard-suikermengsel door de hete melk met een garde en laat het op laag vuur nog 3 minuten zachtjes doorkoken.
  • Roer het limoensap en de limoenrasp door het custardmengsel en giet dit over de koekjesbodem in de taartvorm.
  • Maak de aardbeien schoon.
  • Houd de kleinste aardbeien heel en halveer de grote aardbeien.
  • Verdeel de aardbeien over de custardlaag in de taartvorm.
  • Laat de taart minstens 3 uur afkoelen en opstijven in de koelkast voordat je hem serveert.

Notities / Tips / Wijnadvies

Als je hem een dag van tevoren maakt, heb je zeker een perfect opgestijfd taartje.
Wijnadvies:
Dit frisse en fruitige dessert past goed bij een mousserende wijn zoals Prosecco of Champagne. Als je liever een niet-alcoholische optie hebt, probeer dan een sprankelend mineraalwater met een vleugje limoen.

Voedingswaarden

Calories: 420 kcal | koolhydraten: 60 g | Protein: 7 g | Vet: 18 g | Sugar: 35 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fruit / Nagerecht - Dessert
Land van herkomst Nederland
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch