Aardbeien Custardtaartje
Equipment
Ingrediënten
- 250 g countrykoekjes
- 40 g custardpoeder
- 500 ml volle melk
- Schil en sap van 1 limoen
- 500 g aardbeien gewassen en schoongemaakt
- 75 g boter
- 6 eetlepels suiker
Instructies
- Maal de koekjes fijn in de keukenmachine.
- Smelt de boter en meng deze goed door de koekkruimels.
- Bekleed een springvorm met een groot vel bakpapier en verdeel het koekjesmengsel gelijkmatig over de bodem.
- Roer de suiker door het custardpoeder.
- Verwarm de melk in een pan.
- Klop het custard-suikermengsel door de hete melk met een garde en laat het op laag vuur nog 3 minuten zachtjes doorkoken.
- Roer het limoensap en de limoenrasp door het custardmengsel en giet dit over de koekjesbodem in de taartvorm.
- Maak de aardbeien schoon.
- Houd de kleinste aardbeien heel en halveer de grote aardbeien.
- Verdeel de aardbeien over de custardlaag in de taartvorm.
- Laat de taart minstens 3 uur afkoelen en opstijven in de koelkast voordat je hem serveert.
Notities / Tips / Wijnadvies
Als je hem een dag van tevoren maakt, heb je zeker een perfect opgestijfd taartje.
Wijnadvies:
Dit frisse en fruitige dessert past goed bij een mousserende wijn zoals Prosecco of Champagne. Als je liever een niet-alcoholische optie hebt, probeer dan een sprankelend mineraalwater met een vleugje limoen.
Voedingswaarden
Calories: 420 kcal | koolhydraten: 60 g | Protein: 7 g | Vet: 18 g | Sugar: 35 g