Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 7 velletjes fyllodeeg diepvries
- boter om in te vetten
- 250 gram aardbeien
- ⅛ liter slagroom
- 200 gram lemoncurd Chivers
- poedersuiker
- 4 hoge bakbormpjes onderzijde doorsnee ± 7 cm
Instructies
- Laat het fyllodeeg ontdooien, snijd elk velletje in 4 gelijke vierkantjes en leg de vierkantjes in 4 stapeltjes op elkaar.
- Vet de buitenkant van de bakvormpjes met wat boter in en zet ze ondersteboven op een bakblik.
- Leg op elk vormpje een stapeltje fyllodeeg en bak de deegbakjes in een op 200°C voorverwarmde oven in ± 15 minuten goudbruin.
- Neem de bakjes van de vormpjes en laat ze afkoelen.
- Maak de aardbeien schoon en snijd ze in plakjes.
- Klop de slagroom stijf en spatel er de lemoncurd door.
- Verdeel dit mengsel en de aardbeien over de fyllobakjes en bestuif ze met poedersuiker.