Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Kleiner
Normaal
Groter
Aardbeien fyllotaartjes
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
7
velletjes fyllodeeg
diepvries
▢
boter om in te vetten
▢
250
gram
aardbeien
▢
⅛
liter
slagroom
▢
200
gram
lemoncurd
Chivers
▢
poedersuiker
▢
4
hoge bakbormpjes
onderzijde doorsnee ± 7 cm
Instructies
Laat het fyllodeeg ontdooien, snijd elk velletje in 4 gelijke vierkantjes en leg de vierkantjes in 4 stapeltjes op elkaar.
Vet de buitenkant van de bakvormpjes met wat boter in en zet ze ondersteboven op een bakblik.
Leg op elk vormpje een stapeltje fyllodeeg en bak de deegbakjes in een op 200°C voorverwarmde oven in ± 15 minuten goudbruin.
Neem de bakjes van de vormpjes en laat ze afkoelen.
Maak de aardbeien schoon en snijd ze in plakjes.
Klop de slagroom stijf en spatel er de lemoncurd door.
Verdeel dit mengsel en de aardbeien over de fyllobakjes en bestuif ze met poedersuiker.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Dessert - Nagerecht
/
Fruit