Aardbeien fyllotaartjes

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 7 velletjes fyllodeeg diepvries
  • boter om in te vetten
  • 250 gram aardbeien
  • liter slagroom
  • 200 gram lemoncurd Chivers
  • poedersuiker
  • 4 hoge bakbormpjes onderzijde doorsnee ± 7 cm

Instructies

  • Laat het fyllodeeg ontdooien, snijd elk velletje in 4 gelijke vierkantjes en leg de vierkantjes in 4 stapeltjes op elkaar.
  • Vet de buitenkant van de bakvormpjes met wat boter in en zet ze ondersteboven op een bakblik.
  • Leg op elk vormpje een stapeltje fyllodeeg en bak de deegbakjes in een op 200°C voorverwarmde oven in ± 15 minuten goudbruin.
  • Neem de bakjes van de vormpjes en laat ze afkoelen.
  • Maak de aardbeien schoon en snijd ze in plakjes.
  • Klop de slagroom stijf en spatel er de lemoncurd door.
  • Verdeel dit mengsel en de aardbeien over de fyllobakjes en bestuif ze met poedersuiker.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fruit / Nagerecht