Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
- ijscoupes á inhoud ca. 3 dl,
- ijsbolletjeslepel
Ingrediënten
- 250 g aardbeien
- 100 g witte chocoladereep
- 4 eetlepels melk
- ½ eetlepel poedersuiker
- 4 ijswafels
- 1 liter aardbeienijs
Instructies
- Was de aardbeien en verwijder de kroontjes.
- Halveer eventuele grote aardbeien.
- Breek de witte chocolade in stukjes en doe deze in een pan met dikke bodem.
- Voeg de melk toe aan de pan met chocolade.
- Verwarm het geheel al roerend op zacht vuur totdat er een gladde saus ontstaat.
- Schep de poedersuiker door een zeefje en bestuif hiermee de ijswafels.
- Schep bolletjes aardbeienijs in de ijscoupes met een ijsbolletjeslepel.
- Verdeel de aardbeien over het ijs.
- Schenk de warme chocoladesaus over de aardbeien.
- Steek de ijswafels in het ijs en serveer direct.