Aardbeienijscoupe met Witte Chocoladesaus

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • ijscoupes á inhoud ca. 3 dl,
  • ijsbolletjeslepel

Ingrediënten

  • 250 g aardbeien
  • 100 g witte chocoladereep
  • 4 eetlepels melk
  • ½ eetlepel poedersuiker
  • 4 ijswafels
  • 1 liter aardbeienijs

Instructies

  • Was de aardbeien en verwijder de kroontjes.
  • Halveer eventuele grote aardbeien.
  • Breek de witte chocolade in stukjes en doe deze in een pan met dikke bodem.
  • Voeg de melk toe aan de pan met chocolade.
  • Verwarm het geheel al roerend op zacht vuur totdat er een gladde saus ontstaat.
  • Schep de poedersuiker door een zeefje en bestuif hiermee de ijswafels.
  • Schep bolletjes aardbeienijs in de ijscoupes met een ijsbolletjeslepel.
  • Verdeel de aardbeien over het ijs.
  • Schenk de warme chocoladesaus over de aardbeien.
  • Steek de ijswafels in het ijs en serveer direct.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Chocolade / Fruit / IJs / Nagerecht - Dessert