Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Ingrediënten
- 250 gram Aardbeien
- 100 gram basterdsuiker
- 250 ml slagroom
- 3 blaadje(s) gelatine
Instructies
- Hou 2 aardbeien achter voor de garnering.
- Was de rest van de aardbeien, haal het kroontje eraf en halveer ze.
- Pureer de aardbeien met de suiker.
- Week de gelatineblaadjes in koud water tot ze zacht zijn.
- Knijp daarna de gelatine uit en los het op in een klein beetje heet water.
- Laat de opgeloste gelatine afkoelen (versnel het door in een bak met koud water te zetten) en meng het daarna met de aardbeienpuree.
- Klop intussen de slagroom stijf.
- Spatel daarna de aardbeienpuree door de slagroom. Goed roeren zodat het goed gemengd is en het een glad mengsel is.
- Verdeel het mengsel over 4 schaaltjes en laat het een dag opstijven in de koelkast.
- Garneer het met een halve aardbei.