Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Aardbeienmousse
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Spatel
Keukenmachine
Ingrediënten
▢
250
gram
Aardbeien
▢
100
gram
basterdsuiker
▢
250
ml
slagroom
▢
3
blaadje(s)
gelatine
Instructies
Hou 2 aardbeien achter voor de garnering.
Was de rest van de aardbeien, haal het kroontje eraf en halveer ze.
Pureer de aardbeien met de suiker.
Week de gelatineblaadjes in koud water tot ze zacht zijn.
Knijp daarna de gelatine uit en los het op in een klein beetje heet water.
Laat de opgeloste gelatine afkoelen (versnel het door in een bak met koud water te zetten) en meng het daarna met de aardbeienpuree.
Klop intussen de slagroom stijf.
Spatel daarna de aardbeienpuree door de slagroom. Goed roeren zodat het goed gemengd is en het een glad mengsel is.
Verdeel het mengsel over 4 schaaltjes en laat het een dag opstijven in de koelkast.
Garneer het met een halve aardbei.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Dessert - Nagerecht
/
Fruit