Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
- hartvormige taartvorm
Ingrediënten
- 120 gram boter
- 3 eieren
- 75 gram suiker
- 1 citroen
- 100 gram bloem
- zout
Voor de crème:
- ⅛ liter melk
- 1 citroen
- 50 gram suiker
- 2 blaadjes witte gelatine
- ¼ liter slagroom
- 250 gram aardbeien
- 1 eetlepel poedersuiker
Instructies
- Laat op een laag vuur 100 gr boter smelten.
- Splits de eieren.
- Klop het eigeel met 50 gr suiker, 2 eetlepels citroensap en de rasp van de schoongeboende citroen schuimig.
- Klop het eiwit met de rest van de suiker en een snufje zout stijf en vermeng het met de eidooiers, de bloem en de lauwe boter.
- Doe het deeg over in een ingevette hartvorm en laat het op de tweede richel
- van de op 175°C voorverwarmde oven in 20-25 minuten gaar worden.
- Week de gelatine 10 minuten in ruim koud water.
- Verwarm de melk met de schil van de citroen en de suiker en los de uitgeknepen gelatine hierin op.
- Laat het afkoelen en verwijder de citroenschil.
- Klop de room stijf, meng hem voorzichtig met de melk en het citroensap en strijk dit over de afgekoelde taartbodem uit.
- Was de aardbeien.
- Snijd 200 gr aardbeien in plakjes en leg die langs de rand van de taart.
- Pureer de rest van de aardbeien met de poedersuiker, doe de puree over in een spuitzak met een fijne mond en garneer de taart hiermee.