Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 20 gedroogde abrikozen
- 50 g walnoten
- 100 g roomkaas naturel
- 4 - 5 eetlepel(s) melk
- 100 g geraspte belegen of oude kaas
- versgemalen peper
- zout
Instructies
- Wel de abrikozen in lauw water tot ze opzwellen.
- Leg ze daarna op keukenpapier en zodat ze iets drogen.
- Bewaar enkele walnoten voor garnering en hak de rest fijn.
- Meng de roomkaas met melk, gehakte noten.
- Vul een spuitzak met dit mengsel en spuit rozetten in de abrikozen.
- Garneer met stukjes walnoot.
Notities / Tips / Wijnadvies
Variatietip:
vervang gedroogde abrikozen eens door abrikozen op sap (blik), maar laat wel goed uitlekken.
Variatietip:
vil de abrikozen eens met een kruidenroomkaas met fijngesnipperde sjalotjes of mierikswortel (potje)