Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- ¼ liter volle melk
- 50 g kortkokende dessertrijst
- Snufje zout
- 1 blik halve abrikozen netto ca. 425 g
- 2 zakjes vanillesuiker
- 2 eetlepels apricot brandy
- 2 eetlepels crème fraîche
- 1 eetlepel boter of margarine
- ¼ eetlepel boter of margarine om in te vetten
Instructies
- Breng in een kleine pan de melk met de rijst en een snufje zout aan de kook.
- Laat het ongeveer 12 minuten zachtjes koken tot de rijst gaar is en al het vocht heeft opgenomen.
- Laat ondertussen de abrikozen uitlekken in een zeef boven een kom.
- Roer door de gekookte rijst: vanillesuiker, apricot brandy en crème fraîche.
- Vet een kleine lage ovenschaal in.
- Vul de abrikozen met het vanille roomrijstmengsel en zet ze naast elkaar in de ovenschaal.
- Verdeel kleine klontjes boter over elke abrikoos.
- Verwarm de oven voor op 175°C.
- Verwarm de abrikozen ongeveer 20 minuten in het midden van de oven.
- Laat ze afkoelen tot lauw.
- Plaats de abrikozen op vier bordjes en schenk er een beetje abrikozensap overheen.
- Serveer direct.
Notities / Tips / Wijnadvies
Een lichtzoete witte wijn zoals een Riesling of een Moscato d'Asti past goed bij dit nagerecht.
Voedingswaarden
Calories: 250 kcal | koolhydraten: 47 g | Protein: 4 g | Vet: 6 g | Zout: 0.4 g | Sugar: 26 g