Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Abrikozen Gevuld met Vanille Roomrijst
Porties:
4
Voorbereidingstijd
25
minuten
min
Bereidingstijd:
29
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
kleine lage ovenschaal
Zeef
Oven
Ingrediënten
▢
¼
liter
volle melk
▢
50
g
kortkokende dessertrijst
▢
Snufje
zout
▢
1
blik
halve abrikozen
netto ca. 425 g
▢
2
zakjes
vanillesuiker
▢
2
eetlepels
apricot brandy
▢
2
eetlepels
crème fraîche
▢
1
eetlepel
boter of margarine
▢
¼
eetlepel
boter of margarine om in te vetten
Instructies
Breng in een kleine pan de melk met de rijst en een snufje zout aan de kook.
Laat het ongeveer 12 minuten zachtjes koken tot de rijst gaar is en al het vocht heeft opgenomen.
Laat ondertussen de abrikozen uitlekken in een zeef boven een kom.
Roer door de gekookte rijst: vanillesuiker, apricot brandy en crème fraîche.
Vet een kleine lage ovenschaal in.
Vul de abrikozen met het vanille roomrijstmengsel en zet ze naast elkaar in de ovenschaal.
Verdeel kleine klontjes boter over elke abrikoos.
Verwarm de oven voor op 175°C.
Verwarm de abrikozen ongeveer 20 minuten in het midden van de oven.
Laat ze afkoelen tot lauw.
Plaats de abrikozen op vier bordjes en schenk er een beetje abrikozensap overheen.
Serveer direct.
Notities / Tips / Wijnadvies
Een lichtzoete witte wijn zoals een Riesling of een Moscato d'Asti past goed bij dit nagerecht.
Voedingswaarden
Calories:
250
kcal
|
koolhydraten:
47
g
|
Protein:
4
g
|
Vet:
6
g
|
Zout:
0.4
g
|
Sugar:
26
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Dessert - Nagerecht
/
Fruit