Abrikozen Gevuld met Vanille Roomrijst

Porties: 4
Voorbereidingstijd 25 minuten
Bereidingstijd: 29 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • ¼ liter volle melk
  • 50 g kortkokende dessertrijst
  • Snufje zout
  • 1 blik halve abrikozen netto ca. 425 g
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 2 eetlepels apricot brandy
  • 2 eetlepels crème fraîche
  • 1 eetlepel boter of margarine
  • ¼ eetlepel boter of margarine om in te vetten

Instructies

  • Breng in een kleine pan de melk met de rijst en een snufje zout aan de kook.
  • Laat het ongeveer 12 minuten zachtjes koken tot de rijst gaar is en al het vocht heeft opgenomen.
  • Laat ondertussen de abrikozen uitlekken in een zeef boven een kom.
  • Roer door de gekookte rijst: vanillesuiker, apricot brandy en crème fraîche.
  • Vet een kleine lage ovenschaal in.
  • Vul de abrikozen met het vanille roomrijstmengsel en zet ze naast elkaar in de ovenschaal.
  • Verdeel kleine klontjes boter over elke abrikoos.
  • Verwarm de oven voor op 175°C.
  • Verwarm de abrikozen ongeveer 20 minuten in het midden van de oven.
  • Laat ze afkoelen tot lauw.
  • Plaats de abrikozen op vier bordjes en schenk er een beetje abrikozensap overheen.
  • Serveer direct.

Notities / Tips / Wijnadvies

Een lichtzoete witte wijn zoals een Riesling of een Moscato d’Asti past goed bij dit nagerecht.

Voedingswaarden

Calories: 250 kcal | koolhydraten: 47 g | Protein: 4 g | Vet: 6 g | Zout: 0.4 mg | Sugar: 26 g
————————————————————————————————–
Recept categorieën Fruit / Nagerecht