Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 800 g abrikozen eetrijpe
- 2 eetlepel(s) pijnappelpitten
- 1 sinaasappel onbehandelde
- 20 g ongezouten boter
- 300 g griessuiker
Instructies
- Was de abrikozen, droog ze af, snij ze in twee en ontpit ze.
- Giet ze in een kookpan met dikke bodem, vocg er de suiker, 10 cl water, het sap en de schil van de sinaasappel bij.
- Meng, dek af en laat 25 minuten sudderen op matig vuur.
- Giet alles in een slakom en laat afkoelen op kamertemperatuur.
- Net voor het serveren, de pijnappelpitten 1 minuut goudbruin bakken in een anti-kleefpan.
- Leg ze op een bord waarop u keukenpapier heeft gelegd.
- Verdeel de moes in schaaltjes en versier met pijnappelpitten.
- Heel koel, maar niet ijsgekoeld opdienen.