Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Abrikozen met pijnappelpitten
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
800
g
abrikozen
eetrijpe
▢
2
eetlepel(s)
pijnappelpitten
▢
1
sinaasappel
onbehandelde
▢
20
g
ongezouten boter
▢
300
g
griessuiker
Instructies
Was de abrikozen, droog ze af, snij ze in twee en ontpit ze.
Giet ze in een kookpan met dikke bodem, vocg er de suiker, 10 cl water, het sap en de schil van de sinaasappel bij.
Meng, dek af en laat 25 minuten sudderen op matig vuur.
Giet alles in een slakom en laat afkoelen op kamertemperatuur.
Net voor het serveren, de pijnappelpitten 1 minuut goudbruin bakken in een anti-kleefpan.
Leg ze op een bord waarop u keukenpapier heeft gelegd.
Verdeel de moes in schaaltjes en versier met pijnappelpitten.
Heel koel, maar niet ijsgekoeld opdienen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Dessert - Nagerecht
/
Fruit