Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 12 gewelde abrikozen
- 100 g suiker
- 125 ml slagroom
- 1 zakje vanillesuiker
- 12 halve walnoten
Instructies
- Breng in een pan 3 dl water aan de kook.
- Leg de gewelde abrikozen in het kokende water en laat ze minstens 3 uur wellen, haal dan van het vuur.
- Roer de suiker door de abrikozen en breng het geheel aan de kook.
- Laat de abrikozen ongeveer 15 minuten zachtjes koken tot er een siroop ontstaat.
- Schep de abrikozen uit de siroop op een bord en laat ze afkoelen.
- Indien gewenst, kook de siroop iets in en laat het afkoelen.
- Klop in een kom de slagroom met vanillesuiker stijf.
- Doe de vanilleroom in een spuitzak met een kartelmondje.
- Snijd de abrikozen open, vouw ze iets open en zet ze op vier bordjes.
- Spuit een flinke toef vanilleroom in elke abrikoos en druk een halve walnoot in de room.
- Besprenkel de abrikozen met een beetje siroop.
- Serveer direct.
Notities / Tips / Wijnadvies
Voor een extra twist kun je wat gehakte pistachenoten over de abrikozen strooien voordat je ze serveert.
Voedingswaarden
Calories: 340 kcal | koolhydraten: 47 g | Protein: 2 g | Vet: 17 g | Sugar: 40 g