Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Abrikozen met Vanilleroom
Porties:
4
Bereidingstijd:
10
minuten
minuten
wachten
3
uur
uur
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
12
gewelde abrikozen
▢
100
g
suiker
▢
125
ml
slagroom
▢
1
zakje
vanillesuiker
▢
12
halve
walnoten
Instructies
Breng in een pan 3 dl water aan de kook.
Leg de gewelde abrikozen in het kokende water en laat ze minstens 3 uur wellen, haal dan van het vuur.
Roer de suiker door de abrikozen en breng het geheel aan de kook.
Laat de abrikozen ongeveer 15 minuten zachtjes koken tot er een siroop ontstaat.
Schep de abrikozen uit de siroop op een bord en laat ze afkoelen.
Indien gewenst, kook de siroop iets in en laat het afkoelen.
Klop in een kom de slagroom met vanillesuiker stijf.
Doe de vanilleroom in een spuitzak met een kartelmondje.
Snijd de abrikozen open, vouw ze iets open en zet ze op vier bordjes.
Spuit een flinke toef vanilleroom in elke abrikoos en druk een halve walnoot in de room.
Besprenkel de abrikozen met een beetje siroop.
Serveer direct.
Notities / Tips / Wijnadvies
Voor een extra twist kun je wat gehakte pistachenoten over de abrikozen strooien voordat je ze serveert.
Voedingswaarden
Calories:
340
kcal
|
koolhydraten:
47
g
|
Protein:
2
g
|
Vet:
17
g
|
Sugar:
40
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Dessert - Nagerecht
/
Fruit
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch