Abrikozen met room

Abrikozen met Vanilleroom

Porties: 4
Bereidingstijd: 10 minuten
wachten 3 uur
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 12 gewelde abrikozen
  • 100 g suiker
  • 125 ml slagroom
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 12 halve walnoten

Instructies

  • Breng in een pan 3 dl water aan de kook.
  • Leg de gewelde abrikozen in het kokende water en laat ze minstens 3 uur wellen, haal dan van het vuur.
  • Roer de suiker door de abrikozen en breng het geheel aan de kook.
  • Laat de abrikozen ongeveer 15 minuten zachtjes koken tot er een siroop ontstaat.
  • Schep de abrikozen uit de siroop op een bord en laat ze afkoelen.
  • Indien gewenst, kook de siroop iets in en laat het afkoelen.
  • Klop in een kom de slagroom met vanillesuiker stijf.
  • Doe de vanilleroom in een spuitzak met een kartelmondje.
  • Snijd de abrikozen open, vouw ze iets open en zet ze op vier bordjes.
  • Spuit een flinke toef vanilleroom in elke abrikoos en druk een halve walnoot in de room.
  • Besprenkel de abrikozen met een beetje siroop.
  • Serveer direct.

Notities / Tips / Wijnadvies

Voor een extra twist kun je wat gehakte pistachenoten over de abrikozen strooien voordat je ze serveert.

Voedingswaarden

Calories: 340 kcal | koolhydraten: 47 g | Protein: 2 g | Vet: 17 g | Sugar: 40 g
————————————————————————————————–
Recept categorieën Fruit / Nagerecht
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch