Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 250 g gedroogde abrikozen
- 75 g suiker
- Citroensap
- 1 eetlepel maïzena losgeroerd met 1 eetlepel water
Instructies
- Was de gedroogde abrikozen en laat ze een nacht weken in water met citroensap en suiker, zodat ze net onder staan.
- De volgende dag, kook de abrikozen zachtjes gaar.
- Meng de maïzena met water tot een papje en voeg dit toe aan het kookvocht van de abrikozen.
- Roer goed door totdat de compote begint te binden.
- Breng indien nodig op smaak met extra suiker en citroensap, afhankelijk van persoonlijke voorkeur.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer de abrikozencompote als bijgerecht bij ontbijt, brunch, lunch of als een zoete toevoeging aan desserts zoals yoghurt of ijs.
Voedingswaarden
Calories: 340 kcal | koolhydraten: 84 g | Protein: 3 g | Sugar: 72 g