Abrikozentaart

Porties: 4 stuks
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • gistdeeg

Voor de vulling:

  • ½ kg abrikozen uit blik
  • 150 grdroge cake
  • 2 theelepels aardappelmeel
  • ¼ liter room
  • 40 gr poedersuiker

Instructies

  • Bereid het gistdeeg zoals vermeld onder 'Gerezen pruimentaart'.
  • Besmeer een taartvorm met boter en bestuif met wat bloem.
  • Bekleed de vorm met het gistdeeg.
  • Plet de cake fijn en strooi hem over het deeg.
  • Leg de abrikozen hierop (bewaar het vruchtensap).
  • Bak de taart 30 minuten in een op 190°C voorverwarmde oven.
  • Maak het aardappelmeel met enkele lepels water aan.
  • Kook het vruchtensap, voeg al roerend het aangemaakte aardappelmeel toe en bestrijk de taart hiermee.
  • Laat afkoelen.
  • Klop de slagroom met de poedersuiker stijf en garneer de taart hiermee.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fruit / Nagerecht - Dessert / Taart
Land van herkomst België