Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Ingrediënten
- 400 g rijst
- rozijnen
- krenten
- sukade
- gekonfijte kersen
- sinaasappelruitjes
- suiker
- 40 g suiker witte
- 20 g reuzel of vers vetspek
- olijfolie
- 1 blik kastanjepuree
bindpapje
- 1 eetlepel maïzena
- 2 eetlepel water
Instructies
- Was de rijst tot het helder is.
- Doe de rijst in een ovenvaste schaal en giet er 5 dl water bij.
- Stoom de rijst 30 minuten op hoog vuur en laat afkoelen.
- Verhit op hoog vuur de wok, verhit hierin 2 eetlepels olie.
- Vermeng de kastanjepuree met 50 g suiker
- Laat afkoelen.
- Vet een ovenvaste schaal in met reuzel en schik de vruchtjes in een patroon.
- Doe wat extra reuzel op het vrucht je als het niet op z'n plaats blijft zitten.
- Druk voorzichtig, maar stevig een flinke laag rijst op de bodem van de schaal.
- Zorg ervoor dat u het patroon niet stuk maakt.
- Schep de kastanjepuree in het midden en dek af met de rest van de rijst.
- Zorg dat de rijst 2 cm onder rand van de schaal blijft.
- Stoom de rijstpudding 1½ uur op hoog vuur.
- Breng 3 dl water aan de kook.
- Los hierin 40 g kandij suiker op, breng aan de kook en bind met het bindpapje.
- Neem de schaal uit de wok en stort voorzichtig op een serveerschaal.
- Schenk de siroop over de pudding.