Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 6 blaadjes witte gelatine
- 1 blikje mangoschijfjes netto 310 g
- 2 dl advocaat
- 2 dl vanillevla
- ¼ liter slagroom
- 2 eetlepels poedersuiker
- 4 garneerchocolaatjes
- 1 theelepel olie om in te vetten
Instructies
VOORBEREIDEN:
- Laat de gelatineblaadjes ca. 5 minuten weken in ruim koud water.
- Vet de puddingvorm in met olie.
- Laat de mangoschijfjes uitlekken boven een kom, waarbij je 3 eetlepels van het vocht opvangt.
- Houd 4 schijfjes apart voor garnering en snijd de rest van de mango in kleine stukjes.
- Verwarm het mangovocht zachtjes in een steelpan.
- Knijp de gelatineblaadjes goed uit en los ze al roerend op in het warme mangovocht.
- Roer in een kom de advocaat, vanillevla en stukjes mango door elkaar.
- Voeg het gelatinemengsel toe en roer goed door.
- Klop de slagroom met poedersuiker stijf.
- Doe 1/3 van de slagroom in een spuitzak.
- Spatel de rest van de slagroom luchtig door het advocaatmengsel.
- Giet het advocaatmengsel in de puddingvorm en laat het afgedekt in de koelkast ca. 3 uur opstijven.
- BEREIDEN:
- Houd de vorm even in heet water.
- Leg een platte schaal op de vorm, keer deze om en laat de pudding op de schaal glijden.
- Garneer met toefjes slagroom, stukjes mango en chocolaatjes.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer deze heerlijke advocaatpudding als elegant dessert voor een speciale gelegenheid, gegarneerd met verse mango en een vleugje chocolad
Voedingswaarden
Calories: 450 kcal | koolhydraten: 40 g | Protein: 6 g | Vet: 30 g | Zout: 0.1 g | Sugar: 30 g