Zelfgemaakte advocaat uit de Kempen, met een romige goudgele textuur, geserveerd in een glazen pot en een klein glaasje, gegarneerd met een snufje nootmuskaat, op een houten tafel met eieren, suiker en een garde in een rustieke setting.

Advokaat uit de Kempen een rijke klassieke drank

Deze klassieke Advokaat uit de Kempen is een rijke, romige drank die na enkele dagen rusten zijn volle smaak ontwikkelt. Perfect voor een feestelijke gelegenheid.
Porties: 4 personen
rustperiode 4 dagen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • Warmwaterbad
  • Flessen

Ingrediënten

  • 12 eigelen
  • 250 gr bloemsuiker
  • 1 eetlepel water
  • 1 liter zuivere alcohol
  • 1 snuifje muskaatnoot

Instructies

  • Doe de eigelen samen met de suiker en het snuifje muskaatnoot in een kom.
  • Zet de kom in een warmwaterbad en klop de eigelen luchtig op.
  • Blijf kloppen totdat het mengsel helemaal is afgekoeld.
  • Voeg de zuivere alcohol toe aan het afgekoelde mengsel en roer goed door.
  • Giet de Advokaat in flessen en sluit ze goed af.
  • Laat de Advokaat 4 dagen rusten voordat je hem nuttigt.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip
Serveer de Advokaat gekoeld of met een lepel in een klein glas. Het is ook heerlijk in een kopje koffie of als basis voor een feestelijke cocktail.

Voedingswaarden

Calories: 250 kcal | koolhydraten: 18 g | Protein: 7 g | Vet: 18 g | Sugar: 18 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Alcoholische drank / Dranken / Koude Dranken
Land van herkomst België