Afbreekbaar Paasbrood met Rozijnen en Amandelspijs
Equipment
- keukenpapier
- Beslagkom of keukenmachine
- Taartvorm
- theedoek
- Taartschaal of groot bord
- taartrooster
Ingrediënten
- 250 g rozijnen
- 1 eetlepel bloem
- 1 citroen
- 500 g witbroodmix
- 1 zakje vanillesuiker
- 25 g boter
- 1 ei
- 250 ml melk
- ½ pakje amandelspijs à 300 g
- 2 eetlepels maanzaad
Instructies
- Spoel de rozijnen af in een zeef met koud water en dep ze droog met keukenpapier.
- Meng de rozijnen in een schaal met de bloem.
- Boen de schil van de citroen schoon en rasp de gele schil eraf tot op het wit.
- Doe de witbroodmix in een beslagkom of keukenmachine en meng met de citroenrasp en vanillesuiker.
- Smelt de boter in een steelpannetje en klop het ei los in een kom.
- Voeg de melk en gesmolten boter toe aan de broodmix en meng tot een stevig deeg.
- Kneed de rozijnen door het deeg en laat het 10 minuten afgedekt rusten op een warme plek.
- Verdeel het deeg in 16 porties en maak van de amandelspijs 16 kleine bolletjes.
- Druk een bolletje amandelspijs in elk deegbolletje en vorm ze tot een 'bloem' in een taartvorm.
- Laat de bolletjes 30 minuten rijzen onder een theedoek op een warme plek.
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Bestrooi de broodjes met maanzaad en bak ze in 25 minuten goudbruin en gaar.
- Laat de broodjes afkoelen op een taartrooster.
- Serveer het brood op een taartschaal en laat iedereen zelf een broodje afbreken.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Dit Afbreekbare Paasbrood gaat goed samen met een zoete dessertwijn, zoals een Muscat of een Sauternes.Voedingswaarden
Calories: 280 kcal | koolhydraten: 40 g | Protein: 7 g | Vet: 9 g | Zout: 0.5 mg | Sugar: 16 g