Afbreekbaar paasbrood met rozijnen en amandelspijs
Een feestelijk afbreekbrood met rozijnen, citroen en zachte amandelspijs. Perfect voor de paasbrunch of om samen van te genieten bij de koffie.
Equipment
- Beslagkom of keukenmachine
- keukenpapier
- taartrooster
- Taartvorm
- Taartschaal of groot bord
- theedoek
Ingrediënten
- ½ pakje amandelspijs à 300 g
- 1 citroen
- 1 ei
- 1 eetlepel bloem
- 2 eetlepels maanzaad
- 250 g rozijnen
- 250 ml melk
- 25 g boter
- 500 g witbroodmix
- 1 zakje vanillesuiker
Instructies
- Spoel de rozijnen af met koud water, dep droog met keukenpapier en meng met bloem.
- Boen de citroen schoon en rasp de gele schil.
- Meng de witbroodmix in een beslagkom met citroenrasp en vanillesuiker.
- Smelt de boter in een steelpannetje.
- Klop het ei los in een kom.
- Voeg melk en gesmolten boter toe aan de broodmix en meng tot een stevig deeg.
- Kneed de rozijnen door het deeg.
- Laat het deeg 10 minuten rusten op een warme plek onder een doek.
- Verdeel het deeg in 16 porties en maak van de amandelspijs 16 kleine bolletjes.
- Druk in elk deegbolletje een bolletje spijs en vorm ze.
- Leg ze in bloemvorm in een taartvorm.
- Laat 30 minuten rijzen onder een theedoek.
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Bestrooi de broodjes met maanzaad.
- Bak het brood in 25 minuten goudbruin en gaar.
- Laat afkoelen op een taartrooster.
- Serveer op een mooie taartschaal, afbreekbaar per broodje.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer het brood warm of op kamertemperatuur met een likje roomboter of extra amandelspijs aan de zijkant.
Wijnadvies:
Dit paasbrood smaakt heerlijk bij een glas Muscat of Sauternes, een zoete wijn die perfect combineert met de amandelvulling.
Voedingswaarden
Calories: 255 kcal | koolhydraten: 40 g | Protein: 5 g | Vet: 7 g | Zout: 0.4 g | Sugar: 12 g